Blijf op de hoogte van nieuwe tips en blogs

Hooggevoeligheid voor professionals

Is hooggevoeligheid een trend, een hype of reden voor professionalisering?

Feit is dat hooggevoeligheid een onderwerp is waar veel aandacht voor is. Er wordt steeds meer onderzoek naar gedaan en vanuit de samenleving wordt de vraag naar inzicht en handvatten steeds groter.

Vanuit het HSP samenwerkingsverband Noord-Holland werk ik samen met een aantal andere professionals, om meer inzicht te geven in, en bekendheid te geven aan het bestaan van hooggevoeligheid (hsp).

Daarbij leggen wij vanuit deze samenwerking de nadruk op de rol die hooggevoeligheid in het hedendaagse onderwijs speelt.

Professionalisering op de werkvloer

Voor professionals organiseren wij daarom verschillende activiteiten op het gebied van hooggevoeligheid en professionele ontwikkeling op de werkvloer. Denk hierbij aan:

  • Lezingen
  • Workshops
  • Studiebijeenkomsten

Deze activiteiten zijn op maat gemaakt en worden op de locatie aangeboden.

Tijdens de gekozen activiteit wordt onder andere uitgelegd wat hooggevoeligheid is, en op welke wijze te herkennen bij de betreffende doelgroep (kinderen, jongeren, volwassenen). Daarnaast worden er handvatten aangereikt voor het omgaan met hooggevoeligheid.

Casuïstiek als meerwaarde

U kunt er tevens voor kiezen om het bespreken van casuïstiek aan het programma toe te voegen. Dit wordt veelal als een belangrijke meerwaarde ervaren.


Een professional uit de eigen regio

Dus mocht u geïnteresseerd zijn in een lezing, workshop of training op de werkvloer over hooggevoeligheid? En wilt u daarbij een professional inzetten die werkzaam is in uw eigen regio?

In onderstaand overzicht staan de contactgegevens van mijn collega’s in Noord-Holland. De regio waar ik zelf werkzaam ben is Zaanstreek- Waterland.

Regio Amsterdam, Haarlem en omgeving

Contactpersoon: Petra van der Gulik
E-mail: info@petravandergulik.nl
W: petravandergulik.nl

Regio Zaanstreek-Waterland

Contactpersoon: Pauline Coppens
E-mail: info@paulinecoppens.nl
W: paulinecoppens.nl

Regio Noord- Holland Noord

Contactpersoon: Chantal Blom
E-mail:info@coachingspraktijkkracht.nl
W: coachingspraktijkkracht.nl